Rejse med fly

At være ældre i dag betyder ikke længere at være gammel. Fremskridt indenfor medicin, livsstil og ernæring gør det muligt, at du kan være aktiv også når du tilhører det grå guld. Den ældre generation står økonomisk også stærkere end nogensinde. De har tid, penge, og energi i overskud.

Det giver dem mulighed for at rejse ud i verden, og de gør det også i den grad. Rejser er generelt blevet billigere, og turistlandene har fået øje på et kæmpe marked, skabt af pensionisternes rejselyst.

Et af de rejsemål som er klatret op ad popularitetsstigen, er Cuba. Den store caribiske ø har meget at byde på. Dens historie er enestående, og præget af skælsættende hændelser.

Cuba er også det eneste sted i verden hvor kommunismen har fungeret rimeligt godt, skønt USA’s ihærdige anstrengelser for at sabotere landet. Den cubanske befolkning har holdt fast i deres uafhængighed på trods et halvt århundrede med politisk isolation og økonomiske embargoer.

Og så er der musikken.

Cubansk musik er enestående

Cubansk musik er i sin helt egen klasse. Cuba har igennem flere århundreder været en kulturel smeltedigel uden sidestykke. Og det afspejler sig i den grad i musikken. Cubansk musik er en fusion af komplekse rytmer fra Vestafrika, spansk guitarspil, flamenco, europæisk klassik og amerikansk jazz. Den er kraftfuld, melodisk og smittende. Den får dansebenene til at sprælle, om du vil eller ej.

Hvis rejsen går til Cuba, skal du pakke kufferten omhyggeligt. Kommunismen styrer stadig øen, selv om der er sket opblødninger fra Castros kompromisløse linje. Det betyder at der er stramme regler for hvad du må indføre i landet, og hvad ikke. Det er vigtigt at du informerer dig grundigt, især hvis du rejser på egen hånd.

Hvis du rejser med et rejsebureau, skal du tage anvisningerne meget seriøse. Selv med en standard pakkerejse, er det altid dig der bærer ansvaret for at overholde rejselandets regler og love. Og i et land som Cuba kan det have ret ubehagelige konsekvenser, hvis du bryder deres regler.

Ellers er Cuba berømt for at være meget gæstevenlig og imødekommende for turister.

Glem ikke høreapparatet samt Oticon tilbehør

Hvis du som mange ældre lider af nedsat hørelse, skal du i hvert fald huske høreapparatet! Det ville være synd at gå glip af den dejlige cubanske musik. Og ikke kun høreapparatet, også det nødvendige tilbehør må ikke glemmes.

Du kan nemlig ikke regne med at du kan få det i Cuba. Selv om øen har et veludviklet sundhedsvæsen, så er der alvorlige flaskehalse. USA’s langvarige handelsembargo har begrænset Cubas adgang til især moderne teknologi meget alvorligt. Der er mange produkter som for os er en selvfølge, som du simpelthen ikke kan få på Cuba. Og hvis de findes, så er efterspørgslen så enorm, at det har drevet priserne på himmelflugt.

Høreapparat Oticon tilbehør som slanger, voksfiltre, rensningsudstyr etc. kan du måske få på cubanske apoteker. Men så snart det drejer sig om digital teknologi, som fx Oticons Connectline trådløst tilbehør, så er det helt håbløst. Selv simple høreapparat batterier kan være umulige at få fat i.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her