Kvinde har ørering på og kigger på udsigten

Det er de færreste af os, der ville sige nej tak til en uge eller to med ren afslapning på et nyt og spændende sted, når vejret herhjemme ikke lige er det bedste. For hvem elsker ikke ferie? Men den der fantastiske følelse af afslappelse er selvfølgelig hundrede procent afhængig af, at ferien går så nogenlunde som planlagt. Smutter en lommetyv med dit pas, dine penge og dine bedste smykker, så er det alt andet end fedt at stå et fremmed sted i udlandet. Læs med her, og find ud af hvad du kan gøre for at undgå tyveri af de smykker, du har købt hos Smykkemester eller hos andre forhandlere.

Forbered dig godt hjemmefra

Allerede før du tager afsted, kan du forberede dig. Uanset om du tager til et land, hvor det vrimler med lommetyve eller et land, hvor kriminalitetsniveauet er sammenligneligt med det herhjemme, så kommer du som turist til at tilhøre en udsat gruppe. Områder med mange turister, f.eks. ved turistattraktioner og restauranter, samt i offentlig trafik hvor mange mennesker står tæt sammen, er gode steder for lommetyve. Turister, der ofte har mange kontanter med sig i rygsækken og i øvrigt ikke så nemt kan finde rundt, er de mest oplagte mål. Undgå at have værdigenstande med til stranden, hvis du efterlader dine ting uden opsyn!

Vær derfor ekstra opmærksom. Hav en rygsæk med lynlåse med og allerhelst en du kan flytte om på maven, når du står klemt. Hav dine værdigenstande tæt ved kroppen. Dvs. pas, penge og smykker i lommerne, allerhelst i en inderlomme eller en lille taske du kan have hen over brystet. Sidst men ikke mindst, så undgå at samle alle værdigenstande det samme sted.

Lad de dyre smykker blive hjemme, lad passet være på hotellet og hav pengene delt ud mellem dig og andre rejsende, gerne flere steder på kroppen. Skulle uheldet alligevel ske, så mister du kun en smule og undgår at stå uden en krone på lommen i et fremmed land. Hvis du har købt flotte smykker hos Smykkemester, er det utroligt synd, at de bliver stjålet. Heldigvis har Smykkemester også et udvalg af billige smykker, som du sagtens kan tage med på rejsen.

Det sker selv for den bedste

Uanset hvor godt du forbereder dig, kan du stadig være uheldig. Det er derfor vigtigt at du har en god rejseforsikring, der dækker tyveri i udlandet. Hvis du har dyre ting med, f.eks. et dyrt kamera, en bærbar computer eller dyre smykker, kan det være en god idé at tage et billede før du tager afsted, så du nemt kan bevise, at det var med i kufferten. Bliver du bestjålet skal du både kontakte dit forsikringsselskab og anmelde tyveriet i det land, hvor du er på ferie. Tyveri i udlandet kan som regel ikke anmeldes i Danmark.

Et sidste godt råd, er at have backups på en sikker konto på internettet. Her kan du have kopier af pas og billetter, samt vigtige telefonnumre let tilgængelige. Det er guld værd hurtigt at kunne ringe til sin bank og spærre sit kort, samt til sit forsikringsselskab og eventuelt rejseselskab. Tager du mange billeder, så husk at lægge dem ind på computeren og uploade dem til en konto på internettet, så du ikke risikere at miste dem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her