Cuba

Cuba har længe fascineret turister og lokket med hvide caribiske strande, eksotiske rytmer, kultur som intet andet sted, en befolkning nærmest urørt igennem de sidste 50 år og en historik, som du ikke finder mange andre steder i verden. Cuba har virkelig noget at byde på for den besøgende. Besøg hovedstaden Havanna, og føl dig ført tilbage til Cubas storhedstid i 1950erne, hvor amerikanerne forlystede sig på øen og hvor det hele endte i kaos og 40 års kommunistisk jerngreb.

Store cigarer og spændende kultur

I Cuba er høj cigarføring en udpræget del af kulturen. Her menes i ordets mest bogstavlige forstand, at man her laver nogle af verdens bedste cigarer. Er du på Cuba, så må du ikke gå glip af en af de gode cigarer, et glas rum on the rocks og den cubanske solnedgang. Det er noget helt særligt at føle sig henført til den farverige kultur, som findes omkring høj cigarføring og livsnyderi.

Smukke caribiske strande

På Cuba finder du nogle af verdens smukkeste strande. Hvidt sand, blåt hav og en enkelt palme eller to. Du kommer ikke mange andre steder som i det caribiske hav, hvor din eftermiddag kan bruges på så smukke steder, som i skyggen fra en palme. Er du på stranden i Cuba, så søg væk fra turismens store armbevægelser og besøg i stedet de små lokale steder, hvor frisk fisk og skaldyr hives i land fra stranden. Hvor den friske fisk eller hummer tilberedes på grill i vandkanten og hvor rom serveres i dit livs bedste mojito. Cuba er i sandhed mest magisk, når du opsøger det lokale og ægte. Det er her det caribiske virkelig kommer til sin ret.

Turismen har nået øen trods blød kommunisme

Turismen har på godt og ondt nået øen igen. Store hoteller, liggestole så langt øjet rækker og lokale, som tjener deres levebrød på turismen, er igen blevet hverdag på øen, som ellers for ikke mange år tilbage var både isoleret og uspoleret. Netop i disse år er det et varmt emne på øen, om man igen er interesseret i det turist helvede, som var en realitet i 1950erne og som var med til at bringe velstand til øen. Med kommunisme som eneste reelle alternativ er mange cubanere i disse år i tvivl omkring deres egentlige holdning til den nye opblomstring på øen.

Salsa, mambo og cha-cha-cha i Havanna

Igen tvivl om at rytmer, fest og musik er stort på Cuba. Når solen er gået ned, mødes de lokale til fest på byernes torv og danser hele natten. Og de kan danse cubanerne! Her vil enhver med hang til hoftevrid og eksotiske rytmer elske at feste med til den lyse morgen. Dansen er for de lokale livsglæde og kultur blandet i et. Havanna vågner virkelig op ved solnedgang og byen oser af rytme, fest og en ukuelig kultur, som ikke vil bukke under, uanset politiske tilstande.

Historiske vingesus

Cuba er i sandhed historieske vingesus rundt om hvert hjørne. Her lever man med et styre, som de seneste år er blevet mere blødt, men som stadig den dag i dag er kommunistisk. Man taler ikke om styret i negative vendinger og man forsøger så vidt muligt at nyde livet trods restriktioner. Her kører gamle amerikanske dollargrin fra 1950erne stadig rundt i gaderne side om side med cubanernes andre transportmidler. Her møder du smukke gamle byhuse fra kolonitiden i skarp kontrast til frygtelige byggerier af beton og kommunistisk tankegang. Cuba er en smeltedigel af nyt og gammelt. Et land i en mulig forvandling uden et egentligt facit. Netop derfor skal Cuba opleves, mens landet endnu er i en tilstand af forvandling. Resultatet kan nemlig gå i mange retninger.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her