Græs i solnedgang i Cuba

Cuba er kendt som en kulturel perle, hvor du kan opleve indblik i tidsperioder, der for længst er forpasset os i den moderne vestlige verden. Kendetegnet med de gamle amerikanerbiler med larmende motorer og gademusikere, bringer hovedstaden Havana måske ikke billeder af ro med sig. Men Cuba har mange muligheder for afslapning og ro, og det findes gerne mellem væggene af træhuse.

Opnå sindsro og afslapning

Havanarom, cigarer, strande og grønne dale. Cuba har mange kulturelle og maleriske oplevelser for de rejsende – og lige så mange muligheder for hoteller og overnatningssteder. Det er dog ikke dem alle, der giver samme muligheder for afslapning og sindsro som de lokale træhuses strålende farver og autentiske indretninger, som du kan finde på tværs af den cubanske ø.

Den bedste mulighed for at undgå turistfælder og afpudset vestlig indflydelse er ved at booke overnatninger i de såkaldte Casa Particular, som er den lokale form for Bed and Breakfast på Cuba. Casa Particular findes overalt på Cuba, fra centrum i den pulserende hovedstad til isolerede landbrug blandt håndpløjede marker. Her er to gode forslag til, hvordan du kan skrue ned for tempoet og opleve Cubas charme fra den bedste side.

Lokalstemning i det tropiske Cienfuegos

Langt borte fra hovedstadens buldrende biler og trafik, kan du finde et roligt, tropisk paradis i den lille kystby Cienfuegos. Byen har kun en enkelt hovedgade og her kommer tempoet helt ned, hvilket kan være et dejligt afbræk fra den hektiske hovedstad. Byen er præget af lokalkultur, og langs strandene kan du vælge mellem flere forskellige Casa Particulars, der med farvestrålende maling får de lokale træhuse til at lyse op imod strandens hvide sand.

Casa Particulars serverer gerne morgenmaden for dig, og du kan nyde solopgangen fra terrasserne uden en bekymring i verden. Skulle ganen ønske noget stærkere end den cubanske morgenmad, så serverer de fleste af de charmerende Casa Particulars også en lang række lækre, tropiske drinks. Så nyd din Piña Colada eller Mojito med den lokale Havanarom med tæerne i sandet, en lun havbrise i håret og sol på kinderne.

Bo i træhuse blandt lokale i tobakslandet ved Viñales

Langt inde i det cubanske land, langt fra både storbyen Havana og de smukke kyster, finder du det autentiske og maleriske samfund omkring byen Viñales. Viñales er en ganske lille by, hvor tempoet er skruet helt i bund, og hvor lokallivet florerer. Tobaksmarkerne og landbrug dyrkes ved håndkraft og marker pløjes af okser spændt for pløjemaskiner, der for længst er langt på hylden herhjemme. Spredt mellem markerne finder du de lokale landsmænds hjem, som udefra ligner primitive træhuse, men som både har strøm og rindende vand. I Viñales finder du ingen bilos eller storbystemning. I stedet møder du den lokale livsstil og kan smage på helt frisk kaffe og tobak. Bo blandt de lokale i autentiske træhuse og oplev den ægte lokale kultur i et samfund, hvor stress er et ukendt ord og levevejen er håndværk i kvalitet.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her