Cuba

Vil du gerne på ferie? Og helst snarest? Men ved du ikke helt, hvor du skal tage hen? Har du Cuba i kikkerten? Men er du ikke helt overbevist endnu? Så kan du hurtigt blive det. Cuba er nemlig et uhyre interessant sted, som bestemt fortjener et forsøg, hvis du har mulighed for det.

Læs med herunder, og find ud af mere om Cuba og dets historie, og læs om nogle af de største højdepunkter i Cuba. Du kan også læse om, hvordan du får råd til at tage til Cuba, hvis den økonomiske del skulle være et problem for dig.

Cubas historie

Cuba er et land – eller faktisk en ø-stat – med cirka 11 millioner indbyggere. Ved siden af ø-staten ligger USA, Bahamas, Haiti, Jamaica og Cayman-øerne. Hovedstaden på Cuba hedder Havana, der huser cirka 2 millioner indbyggere, og som er en af de mest populære rejsemål for turister.

Landet bliver lige nu styret af Raúl Castro, som er Fidel Castros bror. Sidstnævnte ledede landet fra 1976 til 2008 efter at have været med til at vælte diktatoren Fulgencio Batista i 1959. Cuba er kommunistisk og en etpartistat.

Fattigdom er meget udbredt på Cuba, og hvis du tager dertil, er der en stor sandsynlighed for, at du bliver overrasket og overvældet over det. Der er stor forskel på rig og fattig grundet landets valuta, hvor personer der arbejder i turistbranchen og turister får tildelt en anden form for valuta end landets indbyggere, så de kan handle bedre steder med flere varer tilgængelige.

Selvom Cubas økonomiske vækst ikke er god, er der dog fremgang i ø-staten, og der er eksempelvis mulighed for gratis uddannelse og sundhedsydelser, hvilket har gjort, at der er den laveste dødsrate af mødre og børn i hele Latinamerika.

Cubas højdepunkter

Hvis du vælger at tage til Cuba, vil du helst sikkert få en kæmpe oplevelse ud af det, næsten ligegyldigt hvad du vælger at lave. Selve stedet er så anderledes end det, du kender fra Danmark, at det næsten er oplevelse nok i sig selv. Dog findes der nogle ting, som er et must at opleve, hvis du rejser til Cuba, og dem får du herunder:

  1. Hovedstaden Havana er uden tvivl en oplevelse i sig selv, og en rejse værdig – her kan du opleve en masse autentiske gader, gamle biler, børn der leger i gaderne, levende musik, charmerende restauranter, cigarrygende mænd og kvinder og ikke mindst den gamle bydel, som du må se, hvis du slår et smut forbi byen.
  2. Sandstranden i Varadero. Bounty-stranden i Varadero er en smuk, æstetisk og afslappende oplevelse, som du ikke kommer til at fortryde at have besøgt – med koralrev og krystalklart vand er det en fantastisk og næsten urealistisk oplevelse at tage derhen.
  3. Cigarfabrikken Partages. Hvis du ønsker at opleve noget sjovt og anderledes kultur, skal du tage på en guidet tur til Partages – her kan du se, hvordan de berømte cigarer bliver lavet og også købe nogle cigarer med hjem, og det vil uden tvivl være en ufattelig autentisk oplevelse for enhver.
  4. Her må du hen, om du er glad for museer eller ej, da der er en masse spændende information at hente om Cubas interessante historie og revolutionen, som har betydet en masse for ø-staten.

Få råd til at rejse til Cuba

Hvis du har svært ved at overskue, hvordan du skal få råd til at tage til Cuba i nærmeste fremtid, kan det være en smule frustrerende. Dog er det tid til at stoppe med at hive hår ud af hovedet, for der er nemlig en løsning: Du kan låne pengene her.

Selvom det kan virke en smule grænseoverskridende, behøver det såmænd slet ikke at være så slemt. Hvis du har nogenlunde styr på din økonomi, og du er sikker på, at du kommer til at kunne betale pengene tilbage igen på et givent tidspunkt, er der altså slet intet galt i at låne penge på den ene eller den anden måde.

Der er kun én negativ ting ved det, hvilket er at du skal betale renter for at låne pengene – men hvis du brændende ønsker at tage til Cuba lige nu og her, bør der ikke være så meget at rafle om.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her