Visum

Skal du ud at rejse i nærmeste fremtid? Skal du langt væk? Måske du skal til Cuba? Og det glæder du dig til? Men du er også en smule nervøs for alt det, du skal ordne på forhånd? Ting som pakning, køb af billetter, bookning af hotel og ikke mindst skal du søge om visum? Du er faktisk ikke helt sikker på, om du overhovedet skal have visum for at rejse til Cuba?

Det skal du ikke være ked af. Du mangler blot den rette guide, der kan hjælpe dig igennem det hårde arbejde inden afrejse. Det får du herunder, hvor du kan læse om Cuba, du kan få besvaret, om du skal have visum for at rejse dertil, og så kan du få noget hjælp til at søge visum. Du kan også læse om, hvordan du får råd til at tage til Cuba, og til sidst kan du få nogle gode råd til din rejse – ligegyldigt om turen går til Cuba eller et andet sted.

Om Cuba

Cuba ligger i det nordlige Caribien mellem det Caribiske Hav og Atlanterhavet, og det kaldes faktisk for en ø-stat, selvom mange menneske nok vil kalde det et land frem for noget andet i daglig tale. Ikke langt fra ø-staten ligger Haiti, Jamaica, Cayman-øerne, Bahamas og USA. Der bor cirka elleve millioner mennesker på Cuba, og hvis du tager dertil, vil folket som regel snakke spansk. Hovedstaden hedder Havana, og her bor der intet mindre end cirka to millioner mennesker.

Klimaet er tropisk, og det er derfor varmt, ligegyldigt om du besøger stedet i den fugtige sommer eller den milde og tørre vinter. Du vil desuden kunne opleve flot, blåt vand og koralrev.

Cuba er dog også et meget omdiskuteret sted, blandt andet fordi valutaen er anderledes for den lokale indbygger end for turisten, der kommer på besøg eller dem, der arbejder med turisme. Den valuta som sidstnævnte får udbetalt, giver adgang til butikker med større udvalg af varer, hvilket er en af de ting, der er med til at gøre forskellen på rig og fattig meget stor i Cuba. Det er kommunistisk og fungerer som en etpartistat, og Fidel Castro ledede landet fra 1976 til 2008, og siden da har hans bror Raúl siddet på magten.

Hjælp til at søge visa

Hvis du ønsker at tage til Cuba, skal du søge visum, for at være sikker på at kunne rejse dertil. Du skal søge turistvisum minimum tre uger før, du tager afsted – og det er ikke en dårlig idé at gøre det i endnu bedre tid. Dit pas skal i forbindelse hermed være gyldigt i mindst tre måneder, efter du rejser hjem, ellers vil du kunne risikere, at det kan blive et problem for dig. Hvis du rejser via USA, er det i stedet seks måneder.

Du kan søge turistvisum hos danske rejseselskaber, hvilket bliver anbefalet, og hvis du bliver godkendt, vil det holde tredive dage med mulighed for at få det forlænget tredive dage yderligere.

Hvis du rejser med børn, der ikke hedder det samme som dig til efternavn, kan det være en god idé at have dokumenter med, der påviser at du er deres forælder eller deres værge. Det er desuden en god idé ALTID at have diverse dokumenter på dig (som ovenstående samt kopi af pas, flybilletter og visum, der viser at du opholder dig lovlig i landet).

Hvis du er bange for, at du kan komme til at føle dig udfordret, når du skal søge om visum for at tage til Cuba, kan du med fordel kontakte et rejsebureau, der helt sikkert vil kunne guide dig igennem hele processen, så du ikke er i tvivl om, hvad du skal gøre. De kan hjælpe dig med alt fra datoer til juridisk hjælp. Spørg altid, hvis du er i tvivl om noget, så din rejse ikke ender med at gå tabt.

Få råd til at tage til Cuba

Hvis du ønsker at tage til Cuba, men du er nervøs for, at det bliver for dyrt for dig for øjeblikket, og du derfor ikke har råd, kan det føles meget uoverskueligt – især hvis du har sat næsen op efter, at du skulle afsted snart. Heldigvis behøver det ikke at være så slemt.

Der er tre løsninger. Du kan vælge at vente med at tage af sted og altså spare pengene op. Det er selvfølgelig ikke en særlig sjov situation, hvis du gerne vil afsted snarest muligt, men det sikrer dig dog at du kommer afsted på et eller andet tidspunkt.

Du kan også vælge at spare op lidt hurtigere, så du siger til dig selv, at du lever for næsten ingenting de næste mange måneder, og så kan du komme afsted hurtigere, end hvis du blot sparer op som du normalt ville gøre, hvis du ville noget i fremtiden. Det kan være hårdt, men det kan være en løsning.

Den tredje mulighed er at låne pengene her. Det kan for nogle mennesker virke som en dårlig løsning, men det behøver det bestemt ikke at være. Hvis du har styr på din økonomi, og du eventuelt har en fast indkomst, så du er sikker på, at du kan betale pengene tilbage på et tidspunkt, er der intet dårligt ved at låne penge. Den eneste hage er, at du betaler gebyrer, men hvis du brændende ønsker at tage til Cuba, virker det måske slet ikke så slemt.

Gode råd til din rejse

  • Tag det hele stille og roligt. Det gælder både pakning, visumsøgning og på selve rejsen – det vil både du og dine rejsekammerater helt sikkert sætte pris på i længden.
  • Sørg for at have styr på tingene. Hvis du laver et par lister og har styr på det, du skal have styr på, skal det hele nok gå.
  • Husk penge, pas og papirer. Vigtigt!
  • Spørg om, hjælp, hvis du er i tvivl om noget. Det er altid en god idé – du kan ikke altid vide det hele på forhånd.
  • Nyd din rejse. Du skal til Cuba, og det bliver garanteret helt fantastisk.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her