To røde kondomer på bord

Vi ved det jo godt, for det bliver både gjort opmærksom på og prædiket for vigtigheden i at anvende kondomer med nye sexpartnere. Det er dog til stadighed et problem, at mange ikke beskytter sig selv med kondomer, når de har sex med nye partnere. Er der noget, der kan ødelægge en ellers skøn og spændende interrailtur, så er det at erhverve sig en kønssygdom, mens man er i udlandet. Det er nemlig besværligt og ubehageligt og kan kræve en afbrudt tur for at komme til lægen.

Husk kondomet og undgå en ødelagt interrail tur

Konsekvensen af ubeskyttet sex er kønssygdomme og uønsket graviditet. Når du er på interrailtur, så er det sidste, der skal fylde minderne efter turen en graviditetsforskrækkelse eller en ubehagelig kønssygdom. Hvis du vælger eller glemmer at beskytte dig med en ny sexpartner, kan du risikere at få en kønssygdom, der vil kræve lægebehandling. I udlandet er det mere besværligt at komme til lægen og få den rette behandling så hurtigt og effektivt, som det kan lade sig gøre i Danmark. Derudover kan du risikere at skulle betale dyrt for behandlingen. En rejseforsikring kan dække dine omkostninger til lægebesøg, men du vil stadig selv skulle have penge op af lommen. Kondomer fylder ikke meget i din rygsæk, så husk at pakke dem til interrailturen, så du slipper for unødvendige, pinlige og dyre besøg hos en udenlandsk læge.

Pas på dig selv – og dine sexpartnere!

Det er både for din egen skyld, men lige så meget for dine sexpartneres skyld, at du skal huske kondomer. Særligt når du møder fremmede på bar, i byen eller helt tilfældigt på rejser i udlandet, er det en god ide at beskytte sig. Du kan nemlig i sidste ende komme til at stå med konsekvensen i form af en uønsket graviditet. Hvis det er et hurtigt møde en enkelt aften, er en graviditet det sidste, man har lyst til at dele med hende eller ham den søde. Særligt fordi man ikke kender hinanden ordentligt til at skulle dele forældrerollen – og slet ikke på tværs af landegrænser. Hvis du har fremtidsdrømme, der ikke inkluderer et barn i udlandet eller en uønsket graviditet, så husk at beskytte dig selv med et kondom. På den måde passer du både på dig selv og din sexpartner.

Undgå p-piller i kufferten med kondomer

Skal du på interrail, skal du derfor huske at komme kondomet i lommen, hvis der er chance for noget hyggeligt samvær. P-pillerne fylder ikke meget i tasken, men med kondomer slipper du for at bekymre dig om at huske at tage pillerne. Hvis du møder en sød pige, der siger, hun er beskyttet, kan du selvfølgelig vælge at stole på hende. Det er dog stadig en god ide at anvende et kondom, før du kender hende bedre. Hun kan jo risikere at have glemt sin pille eller være imod en fra din side ønsket abort. Derudover beskytter p-piller kun mod uønsket graviditet, og du undgår derfor ikke risikoen for at få en kønssygdom med hjem. Med kondomer er du sikret både at være beskyttet mod graviditet og kønssygdomme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her