Sri Lanka

Vi kommer her med flere bud på, hvorfor det er en god ide at rejse til Sri Lanka.

Sri Lanka er et land, der har rigtig mange ting at byde på. Foruden tropiske strande, fantastiske naturvidundere og kulturhistorie på flere 1000 år samt traditionsrige festivaler er der rigtig meget at finde på Sri Lanka. Det er dog heller ikke den billigste destination, og derfor kan du overveje at søge tilskud til din rejse. Dette kan du blandt andet gøre, hvis dit fly er forsinket eller lignende.

Læs mere her for information om erstatning flyforsinkelse

Rig naturlig diversitet

Der er rigtig mange forskellige scenerier på Sri Lanka. Du kan finde oceanblå strande ved kysten, grønne bjerge, fantastisk dyreliv, gamle byer, forskellige kulturer og etniciteter og meget mere. Sri Lanka er et fantastisk sted at besøge, hvis du er åben for lidt af hvert på din rejse.

Masser af kulturarv

Der er masser af kulturarv at finde på Sri Lanka. Du finder otte UNESCO World Heritage-attraktioner, som alle sammen kan blive besøgt inden for tre-fire dage. Du kan finde ting fra Hollands kolonitid på Sri Lanka, et tidligere kongerige i Kandy i junglen i bjergene. Der er også gamle byer som Anuradhapura og Polonnaruwa, som er værd at besøge. Derudover er der også templerne Dambulla, Sinharaja og Central Highlands.

Festivaler

Der er et væld af forskellige religioner på Sri Lanka. Det gør, at du vil kunne opleve en masse festivaler i kalenderen. Du kan finde et hav af farverige festivaler, som har noget med de gamle traditioner at gøre. Et af de helt store højdepunkter er Aluth Avurudda, som er en hindu- og buddhistfestival. Den bliver fejret i april for at fejre nytåret. To dage i streg er der fyldt med mennesker i gaderne, der hører musik, spiser god mad, og som tænder en masse fyrværkeri – både dag og nat.

Der er også Vesak-festivalen, der fejres i maj, som er vigtig for buddhismen. Her fejrer de, at det nye års første måned er blevet en realitet. Der vil være veje og huse, som er dekoreret med en masse lys. Det gør, at hele Sri Lanka nærmest ligner et hav af lys. Der er også en masse dans og gamle kostumer, som bliver gravet frem.

Spirituelle oplevelser

Buddhismen vinder mere og mere indpas i Vesten, og på Sri Lanka kan du opleve buddhismen på flere forskellige måder. Du kan læse om Buddhas lære, lære de lokale buddhister at kende, og der vil være lokale buddhistiske steder og pilgrimssteder.

Naturen og dyrelivet

Sri Lanka er et paradis for de, der elsker naturen. Du kan se hvaler i syd og støde ind i elefanter i Minneriya National Park. Der er masser af regnskov på øen, og der er en fantastisk biodiversitet på øen. 13 % af Sri Lankas landareal er dækket af nationalparker, jungler eller andre grønne områder. Du kan se en masse dyr i landet som eleftanter, leoparder, bjørne, hjorte, store egern med mere.

Strande

Der er rigtig mange gode strande at finde på Sri Lanka. Der er her tale om strande med vand, der er krystalblåt. Du kan finde strande fyldt med mennesker eller have en strand helt for dig selv. Det er et godt sted at snorkle. Dette kan du få flere penge til at opleve, hvis du har søgt tilskud til rejse på grund af et forsinket fly eller lignende.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her