Dykning

Vi har alle prøvet at åbne øjnene under vandet. Man mærker hvor lidt, de egentlig er bevendt, dér under vandet. Man kan nærmest ikke se sine egne hænder, andre kroppe er som silhuetter, og der er slet ingen fisk at finde. Dette er dog noget, der let kan rådes bod for ved at finde den rette dykkermaske og se verdenen under vandet.

Find den rette efter omstændighederne

Alt efter hvor du dykker, skal du selvfølgelig have forskelligt udstyr. Fra vægtfordelingen til gassen, det hele er bestemt af dig og forholdene. I Danmark er der stadig flere og flere, der begynder at dykke. Det er både fridykning, scubadykning og undervandsjagt. Hvis vandet er hundekoldt, kan man være nødt til at svømme med tørdragt og hvis man ikke kan se noget, kan det være svært at nyde det. Selvfølgelig er det dejligt med god visibility, men først og fremmest gælder det om at have en god dykkermaske. Der er flere forskellige typer, og det giver nok bedst mening at finde dykkermasken til situationen. Situationen kan selvfølgelig godt være universel. I valget er det vigtigt at kigge på pasformen til dit ansigt. Dykkermasken må ikke give dig hovedpine, men samtidig skal den altså være stram, så intet vand kan komme ind. Du skal finde den, der ikke er ubehagelig, men også er praktisk. Materialet og kvaliteten er helt klart også noget, man bør vægte sit valg efter.  Man vil jo ikke have en dårlig dykkermaske. Det er her vigtigt, at materialet er fleksibelt – og selvfølgelig at plastikglasset er ordentligt. Som fridykker vil man gerne have, at der er mindst muligt luft bag ved plastikglasset. Så skal der ikke trykudlignes i samme grad, som hvis der var et større luftrum. Udsynsvinklen og flere andre ting betyder helt klart også en del. Når du vælger dykkermasken, skal du altså overveje, hvor og hvordan du vil bruge den.

Fra Danmark til Caribien

I de danske farvande kan det være hårdt at dykke. Det kan være mørkt og sæsonbetinget. Derfor er det jo fantastisk, at vi kan rejse til andre lande og opleve andre dyr og andre koraller, som man alt sammen ser igennem en af de valgte dykkermasker. Det er et paradis – og når man tænker på det, kan man ikke komme udenom Caribien. Strandene er fantastiske, og der er billigt. Derudover – og vigtigst som dykker – byder det caribiske hav på hundredvis af forskellige dykkermuligheder. Det gælder både for fridykkere, undervandsjagten og scubadykkeri. Man kan virkelig få noget for pengene. Hvis man har udstyret og pengene i orden, bør Caribien uden tvivl være på toplisten over steder, man skal nå at opleve og se. Både på land og på vand. Når man sejler eller svømmer ud og dykker, skal man bare huske at have fundet den rigtige dykkermaske. Det er essentielt at kunne se – også under vandet. Så der er rig mulighed for det: at finde en dykkermaske og tage ud og se gennem overfladerne og ned i dybet.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her