Mange kender sikkert situationen: Når man blot går rundt i sin egen verden og når man allermindst, sker der altid et eller andet uheld. Det kan for eksempel være at man er kommet til bide for hårdt ned i et stykke brød og ens visdomstænder er begyndt at gøre meget ondt! Sådan en slags smerte er ikke til at gå rundt med og derfor er det også utrolig vigtigt at man får gjort noget ved den akutte smerte så hurtigt som overhovedet muligt. Læs mere i denne artikel om hvad man skal stille op, hvis man skal have fjernet sin visdomstand akut.

Når tampen brænder

Visdomstænder er tænder de fleste mennesker har, men som regel først dukker op i slutningen af teenageårene indtil midten af tyverne. Som kindtænder sidder de bagerst i hver side af munden. Fordi man i de tidligere stadier i menneskets udvikling brugte netop disse tænder til at tygge grov plantekost, er de i vores moderne tider blevet gjort overflødige. Afviklingen af denne evolution har også gjort det muligt at mange slet ikke udvikler disse tænder, da der ikke er anlagt.

Da der oftest går betændelse i visdomstænder og de fylder meget i munden, er det en god idé at få dem fjernet alt efter hvad ens tandlæge anbefaler man skal gøre. Men det kan sagtens være at man ikke får det gjort, da det også er en tidskrævende og dyr affære, og derfor kan det være at man i stedet får behov for akut hjælp til at få fjernet sine visdomstænder.

Gå ikke rundt med smerten

Det er utrolig vigtigt at man ikke “spiller helt” og bider smerten i sig, når der går noget galt og man er ude for et uheld, hvor man er kommet til skade. Dette gælder naturligvis for alle slags hændelser hvor man kommer til skade, men tandpine anses for mange som værende et helt andet niveau af smerte. Det skyldes at der sidder mange forskellige nerver i munden direkte forbundet til hjernen og det kan være svært at forebygge smerten selv. Det er på ingen måde det værd at udholde smerten, hvis man for eksempel blot er ude på at spare nogle penge på en tandlægeregning.

Derfor er det essentielt at man får kontaktet en tandlæge, der har åbent og som kan udføre akutte operationer med for eksempel fjernelse af visdomstænder. På denne måde undgår man at spilde tid og kræfter på at gå til egen tandlæge, der måske ikke udfører sådanne operationer eller har akuttider, til når tampen brænder. Det er nemlig kun visse tandlægeklinikker der tilbyder akutte tider, til når man for eksempel skal have fjernet sin visdomstand.

Få det fikset lokalt

Der er mange måder at finde ud af hvilken tandlægeklinik man skal vælge både når man skal til almindelige tandlægetider og når tampen brænder og man skal have udført noget akut for at lindre smerten. Internettet er et rigtig godt sted at starte, da man her kan finde mange lister over lokale tandlægeklinikker og i de fleste tilfælde også læse andre kunders anmeldelser af klinikken. Når man læser andres oplevelse af klinikken, vil man få det fulde overblik, hvilket hjælper med at tage den endelige beslutning.

Hvis man står i akut smerte, er søgemaskiner som Google igen den perfekte hjælp, da Google for eksempel kan hjælpe dig til at finde den nærmeste tandlægeklinik alt efter hvor man befinder sig. Man kan med fordel vælge en lokal klinik, så man ikke skal særligt langt for at få bugt med den enorme smerte. Læs mere om fjernelse af visdomstænder i på en lokal tandlægeklinik i København her: ‎https://tpobro.dk/behandlinger/visdomstaender/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her