Cykelferie

Har i endnu ikke besluttet jer for, hvilken form for sommerferie i skal tage på i år med hele familien? Måske cykelferien kunne være noget for jer. På en cykelferie er det nærhed, ro og god tid, som er vigtigst. Her kan man som familie cykle i et behageligt tempo imellem hyggelige destinationer. Her er der god tid til at stoppe op og nyde en smuk udsigt, hoppe i bølgen blå med ungerne, plukke jordbær hos bondemanden eller drikke en kold øl, mens pølserne griller over engangsgrillen.

Tag cyklen rundt i skønne Danmark

Er man ikke typerne til ferie i udlandet, eller vil man bare gerne opleve noget nyt, så er ferie i Danmark en helt fantastisk chance for at gå på oplevelse i vores eget skønne land. Her finder i forskellige egne, som alle sammen egner sig helt perfekt til cykelferien med børn. De fleste steder er der anlagt cykelstier, eller en trafik som gør, at i ikke skal føle jer usikre i forhold til ungernes cykelteknik.

Ø ferie på cykel

Særligt de danske småøer er særdeles velegnede til familiens kommende cykelferie. Det sydfynske øhav byder på et væld af hyggelige øer, hvor i kan lade ungerne cykle i ro og mag. Her står tiden ikke stille, men tempoet er lavt og i har god tid til at nyde hinanden og den danske sommer, som forhåbentlig viser sig fra sin bedste side. Øerne i det sydfynske varierer i størrelse og i kan her finde øer, hvor i kan føle jer helt alene i verden, men også større steder som for eksempel Ærø hvor hyggelige Ærøskøbing lokker med varmrøgede fisk, små cafeer og smukke gader og stræder. Der er med andre ord en masse at se, hvis i besøger øerne syd for Fyn på cykel.

Med teltet i rygsækken

En god måde at bo på når i bevæger jer rundt på cykelferien, er med telt. Over alt i det danske sommerland ligger hyggelige campingpladser med teltpladser, som tit har den bedste placering i forhold til udsigt og hygge. Det er også en mulighed at benytte sig af overnatning i private baghaver. Den mulighed finder i ved et par hurtige klik online. Telt med mor og far er for de fleste børn er helt fantastisk oplevelse og noget de sent vil glemme. Lav bål foran jeres telt og grill pølser og skumfiduser, mens solen langsomt forsvinder i horisonten.

Ungerne på cykel

Mange forældre har deres betænkeligheder ved at have børnene med på cykelferie, fordi man er bange for, at de bliver usikre i trafikken. Heldigvis findes der gode børnecykler, som kan være med til at give jer den nødvendige tryghed inden i sætter ungerne op på deres cykler. Udstyr er selvfølgelig vigtigt og her er cykelhjelmen altid den vigtigste sikkerhedsforanstaltning i forhold til jeres cykelferie. Den gode børnecykel er alfa og omega for jeres tur. Sørg derfor for at cyklen er i orden og at den passer til jeres børns cykelevner.

På cykelferie i udlandet

Er man den eventyrlystne og har man børn, som er sikre på deres cykler, så kan man også cykle i udlandet. Lande som Frankrig, Tyskland og Holland har gode cykelfaciliteter og man kan her komme rundt og opleve helt andre ting, end det er tilfælde med cykelferien i Danmark. Fælles for de to former for ferie er dog tempoet og ideen om, at man kan tage af sted på ferie uden at være afhængig af fly, hoteller og andre bekvemmeligheder. I stedet er det de små og store oplevelser på cyklen, som tæller. Dermed ikke sagt, at man ikke kan bruge et hotel som mellemstation. Ligesom cykelferien selvfølgelig også kan starte med en flyvetur syd på. Det autentiske i din cykelferie er dog stadig, at i som familie er sammen om tingene og at i nyder hinandens selskab og nærhed.

Det miljømæssige hensyn

Cykelferien er en tendens, som på det seneste har fået vind i sejlene på grund af det miljømæssige hensyn, som man tager ved at holde sin ferie på cyklen. I de fleste tilfælde vil ferien foregå i ens eget land, så co2 udledningen fra flytrafik er ofte sparet til fordel for kilometer i benene.

En ny ide om hvad ferie er

For mange handler cykelferien om at opdage nye måder at holde ferie på. Det er ikke længere afgørende, at man drager mod syd og all inclusive for at få en dejlig ferie sammen som familie. Faktisk kan det helt simple i Danmark være en lige så fed ferie som den i Tyrkiet. På den måde er feriegæstens mindset ved at ændre sig i en mere bæredygtig retning, hvor alternativer skal afprøves og afmystificeres. Det handler om at blive bevidst omkring alle de alternativer, der findes der ude – og her er cykelferien absolut et godt bud for de fleste.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her