Havana

Vil du gerne ud at rejse? Snart? Vil du gerne vil langt væk? Ved du ikke helt, hvor du skal tage hen? Men er dit hjerte i Cuba? Måske Havana? Er du næsten sikker på, at det er her, du skal hen? Men skal du lige overbevises først?

Det kan du hurtigt blive, hvis du læser med herunder. Her kan du læse om Havana, og så kan du læse om 3 ting, du bare må se, hvis du tager dertil. Du kan også læse om, hvordan du får råd til at tage til Cuba, og så kan du læse nogle gode råd til at rejse rundt i byen.

Om Havana

Havana er en by, der ligger i ø-staten Cuba nær Bahamas, Haiti, USA, Jamaica og Caymanøerne. Det er den næststørste hovedstad i Caribien, og byen huser intet mindre end over to millioner mennesker. Byen ligger i den nordvestlige del af Cuba, og den udgør en selvstændig provins, der består af femten forskellige kommuner.

Da Cuba er et fattigt land, kommer dette også til udtryk i Havana, og det kan derfor være en voldsom oplevelse at tage dertil. Men samtidig kan det også være en kæmpe oplevelse, der vil få dig til at sætte pris på mange ting hjemme i lille Danmark.

Byen er mange ting; røgfyldt, støjende, larmende og med mange mennesker, men den er også hyggelig, varm, levende, musikalsk og charmerende. Du vil uden tvivl få noget med dig hjem rent spirituelt, hvis du vælger at tage til Havana.

3 ting du SKAL se i Havana

Hvis du vælger at tage til Havana, er det selvfølgelig en kæmpe oplevelse, grundet den store kulturelle forskel fra Danmark, og fordi det ligger så langt væk. Det er ikke blot en rejse til et sted, der ligger et par timer fra, hvor du bor, og hvor du møder danskere på hvert andet gadehjørne. At rejse til Cuba er en oplevelse, ligegyldigt hvordan du vender og drejer situationen, hvilket garanteret også er en af grundene til, at du overvejer at tage afsted.

Når du skal til Havana, er der af samme årsag helt sikkert en masse ting, du gerne vil opleve, og derfor kan det være svært at vide, hvor du skal starte og slutte i din søgning efter oplevelser i byen. Men det skal du ikke være ked af, for herunder kan du læse om de 3 mest essentielle ting, du skal opleve, når du er afsted på din store rejse:

  1. Selve byen Havana er uden tvivl en oplevelse i sig selv. Her finder du små, fine gader, faldefærdige huse, gamle biler, levende musik, folk der danser, børn der leger på gaden, den gamle bydel, flodmundingen og meget mere endnu.
  2. Cigarfabrikken Partages. Det er et must at tage derhen, hvis du opholder dig i Havana – det er den mest populære fabrik i området, og du kan få lov til at opleve, hvordan cigarer faktisk bliver lavet, hvilket du kan gøre ved at booke en guidet tur.
  3. Her kan du blive klogere på revolutionen, der befriede cubanerne fra diktatoren Batista i 1959, og også dem der stod bag det hele – det vil uden tvivl være en oplevelsesrig og fantastisk oplevelse, selv for dig der ikke er så vild med at tage på museum grundet det interessante emne.

Sådan får du råd til at rejse til Cuba

Hvis du ønsker tage til Havana, Cuba, men du ikke føler at du har pengene på nuværende tidspunkt er gode råd dyre. Det kan være du overvejer at lade være med at tage af sted, men så slemt behøver det faktisk ikke at være. Du kan nemlig vælge imellem flere forskellige ting for at komme til Cuba.

Du kan vælge at spare op til din rejse. Det er fornuftigt, og selvom det måske er lidt langt ude i fremtiden, er du sikker på, at du nok skal komme afsted på et tidspunkt.

Du kan også vælge at spinke og spare i nogle måneder, så du kan komme afsted i nærmeste fremtid. Det kan godt være, du ikke kan komme afsted lige nu og her, men i det mindste kommer der ikke til at gå særlig lang tid. Det kan være en god løsning, hvis du har nogle venner, der snakker om at tage af sted forholdsvis snart, og du virkelig gerne vil med.

En sidste måde at få penge til at tage til Havana, kan være at låne pengene på denne side. Selvom du måske har hørt nogle skrækhistorier om denne måde at anskaffe penge på, behøver det faktisk slet ikke at være så dårligt. Så længe du har nogenlunde styr på din økonomi, og du ved, at du kan betale pengene tilbage, når du skal, kan det faktisk være en helt i orden måde at få penge til noget, som du ønsker dig inden for nærmeste fremtid. Det eneste negative ved dette er, at du skal betale renter af dit lån, men det virker med stor sandsynlighed som en lille pris at betale for at kunne komme ud at rejse.

Gåde råd til at rejse i Havana

  • Forbered dig hjemmefra. Det gælder både voldsomheden i den anderledes kultur, men også seværdigheder og lignende.
  • Hav altid dit pas og dit visum på dig. Du kan risikere at skulle påvise din lovlighed i landet.
  • Hav en makker med dig. Det er ikke et ufarligt sted at rejse rundt alene, så det er en god idé at undlade at rejse alene.
  • Nyd din rejse. Du skal til Havana!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her