cuba

Er du klar til at tage af sted? På en lang rejse? Langt væk? Vil du gerne have en masse oplevelser i baggagen, og ved du lige hvor du skal tage hen? Er det Cuba, du tænker på? Selvfølgelig er det det! Cuba er et yderst interessant sted, og hvis du ikke har været der før, er det bare om at pakke rygsækken og tage af sted. Cuba er det perfekte sted at rejse rundt, og hvis det var det, du havde forestillet dig, kan du godt holde fast ved tanken.

Dog kan det være svært at planlægge en større rejse uden at vide noget om noget, og derfor får du herunder en miniguide. Du kan blandt andet læse om Cuba og dets historie, og så kan du læse om noget af det, du har mulighed for at opleve der. Du kan også læse om, hvordan du får råd til at tage til Cuba, og så kan du selvfølgelig læse nogle gode råd til din rundrejse.

Om Cuba og dets historie

Cuba er et spændende land både kulturelt og historisk. Landet gennemgik i 1976 en kæmpe revolution, hvor Fidel Castro og hans mænd væltede diktatoren Fulgencio Batista, hvorefter han selv blev præsident i landet. Han styrede landet i over 30 år, indtil hans bror Raúl tog over, og han sidder på posten endnu.

Landets økonomiske vækst er ikke god, og der er er meget fattigdom og en stor forskel på rig og fattig grundet valutaen, som der findes to af. En der gives til personer, der arbejder i turistbranchen og turister, og en der gives til almindelige indbyggere i Cuba. Førstnævnte har langt bedre muligheder for at handle, da der bliver flere og bedre varer tilgængelige for disse.

Landet, som egentlig er en ø-stat, men i daglig tale kaldes et land, har cirka 11 millioner indbyggere, og det ligger ved siden af blandt andet Bahamas, Jamaica og Haiti. Hovedstaden hedder Havana, og her bor der cirka 2 millioner indbyggere. På trods af den voldsomme fattigdom i landet, som helt sikkert er slående, når du oplever det i virkeligheden, er det også et yderst charmerende land, og du vil helt sikkert blive overvældet over alle de oplevelser, du kan få ud af din rejse til Cuba.

Det kan du opleve i Cuba

Når du skal til Cuba, kan det virke en smule uoverskueligt, hvad du dog skal bruge tid og penge på at se. Du vil garanteret have så meget ud af din tur som muligt, og derfor gælder det om ikke at bruge unødvendig tid på noget. Herunder kan du læse om nogle af de ting, du kan opleve i Cuba:

  • Cigarfabrikken Partages. Her kan du opleve en anderledes og autentisk kulturel del af Cuba – du kan blandt andet booke en guidet tur, hvor du kan se, hvordan cigarer bliver lavet på Cuba, og så har du mulighed for at købe nogle af dem med hjem.
  • De hvide sandstrande i Varaderos. Nogle af de flotteste strande i verden findes på Cuba, og derfor er det et must at tage til Varaderos, hvor du vil finde det smukkeste blå vand og det fineste hvide sand.
  • Viñalesdalen. Området står på UNESCOS verdensarvsliste, og det siger en del – her kan du opleve klippetoppe på over 200 meter og frodige dale, og det er bestemt et besøg værd.
  • Hovedstaden Havana. Hovedstaden på Cuba skal opleves – hvis du tager dertil, vil du opleve hyggelige, faldefærdige huse, autentiske gader, charmerende, gamle biler, cigarrygende mænd og kvinder, den gamle bydel og meget mere endnu.

Sådan får du råd til at rejse til Cuba

En rejse til Cuba kan gå hen og blive en smule dyr, hvilket kan være frustrerende for dig, hvis du bare gerne vil afsted lige nu. Men det behøver du ikke længere at frygte, for der er nemlig nogle muligheder at tage af.

Du kan enten vælge at spare op, hvilken er en sikker og fornuftig mulighed. Det kan godt være, der går et stykke tid, før du kan komme afsted, men i det mindste kommer du afsted på et tidspunkt. Du kan også vælge at spare hurtigt op, hvilket vil sige, at du lever af vand og brød de næste mange måneder, og så vil du med stor sandsynlighed forholdsvis hurtigt kunne spare op til sådan en rejse.

En tredje mulighed er, at du kan låne pengene på den ene eller den anden måde. Det kan for nogle personer virke som en ikke fornuftig løsning, men faktisk behøver det slet ikke at være så slemt. Så længe du har styr på dine finanser, og du lægger et budget og ved, at du vil have mulighed for at betale det hele tilbage på et givent tidspunkt, er det slet ikke så dumt at låne penge. Det eneste der er mindre rart, er de gebyrer du betaler, når du optager et lån – men måske det virker som en lille pris at betale, hvis du har mulighed for at tage på rundrejse i Cuba inden for nærmeste fremtid.

Gode råd til din rundrejse

Det kan være svært at vide, hvad du skal gøre inden din rejse og på din rejse, og måske savner du nogle gode råd til det hele. Derfor får du sådan nogle herunder:

  • Husk pas, penge og papirer. Det er yderst vigtigt, da du ikke kan gøre så meget uden, men hvis du husker disse 3 ting, skal det hele nok gå.
  • Søg visum inden du tager afsted. Det er meget vigtigt, da du ellers ikke vil få mulighed for at komme ind i landet.
  • Lad være med at tage for mange ting med. Det siger sig selv.
  • Hav altid dit pas og dit visum på dig, når du opholder dig i Cuba. Der er en risiko for, at du skal påvise, at er er lovligt i landet, og derfor er det meget vigtigt at have disse ting på dig.
  • Undersøg de ting, du ønsker at se på forhånd. Så går du ikke glip af noget.
  • Nyd din rundrejse. Og lev dit liv fuldt ud.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her