Mange drømmer om at komme til at opleve det caribiske eventyr. Måske er det de hvide sandstrande, den afslappede atmosfære, det blå hav eller noget helt andet, som er tiltalende for dig. uanset, så har Caribien en helt masse spændende at byde på, hvis man som besøgende tager på rundrejse i det caribiske hav. Vigtigt er det dog, at man ikke undervurderer størrelsesforholdende og de afstande, som der ofte kan være imellem øerne. Lige vigtigt er det, at man har pengepungen i orden, er klar på eventyr og at man forstår at frasortere de værste turistmagneter, eller som et minimum ignorerer klyngerne af turister, som hver dag sætter deres ben på en af de mange skønne øer i det caribiske hav.

Med båd fra ø til ø

Mange vælger at besøge Caribien ombord på en luksusliner. Og er man til forkælelse, hurtige visitter på de mest besøgte øer og en befolkning, som falder på halen for en, så er det da også den bedste måde at besøge øerne på. Er man der imod mere til at opleve det caribiske hav, som en af de lokale, i øjenhøjde med det man kommer forbi, så kan det være en god ide at sejle imellem øerne på de lokale færger, som hver dag sejler imellem øerne og landegrænser. På denne måde vil du møde det ægte Caribien uden turistfilter og ekstra effekter.

Opstart fra det amerikanske fastland

Det kan være en god ide at starte sin rejse i det caribiske hav fra en af de store havnebyer i USA. Mange glemmer at den sydligste del af USA faktisk hører med under det caribiske hav og at klimaet her er nøjagtig, som du vil opleve det på mange af øerne. Her fra kan du så bevæge dig mod syd og de fjerneste øer i det caribiske hav.

Forvent turisme på de kendte øer

Det er ikke for sjov, at det skal nævnes, at der hver dag året rundt ankommer mange turister til Caribien. Særligt de mest kendte øer er velbesøgte turistmål, hvor man som turist skal være vågen for ikke at få nogle helt skøre indtryk. Det gør sig især gældende, når de store krydstogtskibe lægger til. Her modtages krydstogtgæster med dans på havnen, blomster og alt hvad masseturismen ellers står for. Derfor er øer som for eksempel tidligere danske Sankt Thomas fyldt med turist butikker og restauranter, som lokker med billige drinks og alt i plasticsouvenirs. Vil du gerne opleve andet end masseturismens ødelæggelser, så gå bag om de steder hvor turismen åbenlyst har bidt sig fast og besøg det ægte Caribien længere inde i byerne, på strande væk fra liggestole og gode tilbud.

Fascinerende dansk kolonihistorie i Dansk Vestindien

Man skal ikke tage fejl af det tidligere Dansk Vestindien. Øerne er store turistmål og på sin vis spoleret af samme grund. Alligevel kan et besøg på de gamle danske kolonier være utroligt spændende for en dansker. Her kan du gå i gaderne og læse danske vejnavne. Mange indfødte hedder Petersen og Nielsen til efternavn og det er altså spændende at være så langt hjemme fra og dog så tæt på Danmark. Glem derfor masseturismen i et par timer og giv dig selv hen til historiens vingesus. Besøg for eksempel den gamle danske kirkegård og bliv overrasket over de mange danskere, som er begravet på øen.

Kom tilbage i tiden på Cuba

Cuba er en helt fantastisk ø at besøge, når du befinder dig i det caribiske hav. Her har turismen slået igennem for længst, men du kan stadig opleve de gamle amerikanerbiler i gaderne, cigarforhandlerne og den farvestrålende befolkning, som øen er så kendt for. Kommunismen findes stadig, men man kan sige, at cubanerne i langt højere grad lever med den som et levn fra fortiden, end det var tilfældet for bare ti år tilbage. Den vestlige verden har ramt øen og de unge er bevidste omkring det, der foregår ude i verden. Det er med til at gøre øen til en smeltedigel af nyt og gammelt. Et kulturmøde, som er fascinerende at opleve.

Find uspolerede paradisstrande

Når man sejler i det caribiske hav, vil man godt kunne støde på de uspolerede og øde paradisstrande, som vi alle sammen drømmer om. Det skal dog siges, at den øde strand uden andre end ens rejsefæller, ofte bedst opnås ved at sejle til små forladte steder. Er der anlagt vej, vil der være andre end dig. Til gengæld er de fleste mennesker du vil møde i Caribien afslappede og venlige folk, som tager livet i et tempo vi andre godt kunne lære noget af.

Rom i kokosnødder og hummer på grillen

Det er ikke usædvanligt, at lokale hopper i havet og fanger friske hummer, som der efter grilles på stranden. Caribisk rom er verdensberømt og med god grund. Med rigelig is, frisk kokosnød og en god sjat rom, så er eftermiddagen reddet på en hvilken som helst caribisk strand.

Trinidad og Tobago i syd

På din rejse igennem det caribiske hav, vil du støde på mange helt fantastiske øer og i bunden af det man kan kalde Caribien finder du Trinidad- og Tobagoøerne. Her er mere uspoleret og urørt, end det er tilfældet med de nordlige øer. Her finder du smukke strande, storslået natur og et venligt folkefærd.

De to måder at opleve Caribien på

Der findes i virkeligheden ikke en rigtig og en forkert måde at besøge det caribiske hav på. Er man til vild luksus, så kan man få det. Vil man hellere holde ferie under mere afdæmpede forhold, så er det også en mulighed. Det er bare vigtigt at man ikke tror, at Caribien kun er det ene.  Sejler man til øerne i de store krydstogtskibe, så giv dig selv lov til at komme lidt væk fra masseturismen og opleve det ægte Caribien. Omvendt, er man på tur imellem øerne, som de lokale, så giv dig selv lov til lidt luksus, når du kommer rundt. Øerne rummer begge dele og det er måske en god ide at få begge sider med, når man er på rundrejse i det caribiske hav.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her